1 op de 3 vrouwen (meisjes) en 1 op de 5 mannen (jongens) heeft te maken gehad met seksueel misbruik of seksueel geweld. Dit aantal is ongelofelijk hoog en als je dan beseft dat je er bijna NIETS over hoort...???

HOE KAN DIT?

 

 

Veel mannen en vrouwen die met misbruik te maken hebben gehad, zwijgen. Er zit namelijk heel vaak schaamte en angst op. De lading op seksueel misbruik is groot en zwaar.  Toch kunnen we hier met elkaar verandering in gaan brengen. Hoe? Juist, door bij elkaar te komen!

 

Samenkomsten gaan ervoor zorgen dat de angst om erover te praten vermindert, je krijgt erkenning en herkenning (!) Hoe belangrijk is dat! Ook de schaamte zal in de loop der tijd van je afglijden, je bent niet alleen! Je hoeft je niet meer alleen te voelen in jouw overleving - want laten we eerlijk zijn - de meeste van ons die dit meegemaakt hebben, hebben een onwijs ingenieus overlevingsmechanisme ingebouwd en leven 'we' vooral aan de buitenkant. Dit is namelijk 'veiliger'.

 

Wanneer je er klaar voor bent gaan we een stapje verder. Want jouw overlevingsmechanisme is prachtig geweest, alleen het beperkt je ook om bepaalde dingen te doen en om doelen te bereiken: "Om die (droom)baan te vinden, die stap te zetten om voor jezelf te beginnen, of om een relatie te krijgen en te houden die écht goed voelt, en vriendschappen te sluiten waar je je 100% jezelf kan zijn...Ach, er zijn honderden voorbeelden en deze kun je zelf vast invullen!

 

Vanuit Handen -Thuis zullen er nadat er een veilige setting is gecreëerd, workshops en trainingen aangeboden worden om zo de laagjes van jouw trauma beetje bij beetje af te gaan pellen, zodat jij uiteindelijk HELEMAAL kan zijn wie je bent.  In vreugde, in je kracht, blij, jouw pad volgend, jouw hart volgend en dat je de dingen doet wat je altijd al wilde doen en waar jouw hart een sprongetje bij maakt!

 

De workshops en trainingen zullen pas aangeboden worden na het starten van de bijeenkomsten.

Wil je bij een bijeenkomst aanwezig zijn? Op de pagina Bijeenkomsten staat de informatie hoe je dit kunt doen. 

 

Let op! : Wij zijn GEEN Hulpinstantie of GGZ instelling - Dit initiatief komt puur vanuit eigen ervaring en eigen initiatief! Voor spoedhulp verwijzen wij je door naar je huisarts, deze kan jou doorsturen voor directe hulp. (In de toekomst willen we dit overigens wel aanbieden).

 

Volg ons op YouTube en Facebook ~ zo blijf je op de hoogte!